När en författare skriver en roman, borde han skapa levande människor. Människor, inte karaktärer. En karaktär är en karikatyr. / Ernest Hemingway

Att skapa starka karaktärer är ett måste för att ditt manus/din novell ska blir bra. De riktigt intressanta karaktärerna är de som har djup och motsägelser, som förändras och utvecklas. De som känns som riktiga människor som läsarna verkligen får känslor för om det så är att vi tycker om dem, avskyr dem, blir rädda för dem eller vill hjälpa dem. De som har en bakgrundshistoria, är komplexa och motsägelsefulla.

Ju mer levande karaktärerna känns, när läsaren får lära känna deras inre kamp och drivkrafter, desto mer engagerad kommer läsaren att bli i deras resa och öden. Och om du lyckas knyta ihop karaktärerna, intrigen och handlingen är det större chans att din berättelse blir stark och solid.

Anmäl dig för en prenumeration på mitt newsletter så får du en gratis karaktärsmall.

Rekommenderade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *