Bakgrund

Jag, Kristina Suomela, har alltid haft en passion för att fördjupa mig i världen av böcker och en livlig fantasi som ständigt har gett mig inspiration att berätta historier. Sedan 2015 har jag haft förmånen att dela mina berättelser med läsare genom publicering av fem böcker och ett flertal noveller. Dessa verk har sett ljuset både genom mitt eget förlag och genom traditionella förlag. Mer om mina böcker kan ni läsa om på min författarsida.

Under denna resa har jag också grundat Miramir Förlag, baserat i Schweiz, där jag för närvarande bor. Förlaget började som ett förlag för svensk fantastik, men över tid har vår utgivning blivit mer varierad och inkluderar nu genrer som feel good, romance, verklighetsbaserade böcker och psykologiska thrillers. Att utforska olika stilar och teman har utmanat mig som författare och förläggare och har givit mig möjlighet att möta nya spännande författare och deras berättelser.

För att ständigt förbättra mitt eget skrivande har jag ägnat mig åt flera skrivarkurser och deltagit i en romanskola. Dessutom har jag genomgått utbildning för att bli en manusutvecklande lektör, vilket har gett mig förmågan att hjälpa andra författare med sina texter. Det är en djupt givande uppgift att få vara en del av andra författares kreativa process och se deras berättelser växa och utvecklas.

Att ägna mitt liv åt att skapa och dela berättelser är en dröm som har blivit verklighet, och jag ser fram emot alla kommande äventyr och berättelser som väntar runt hörnet.

Frilansar även som lektör och redaktör för Whip Media och Storify Publishing. Är medlem hos litterära konsulter.

Min specialitet

I min roll som manusutvecklande lektör och redaktör tar jag mitt arbete på största allvar. Min arbetsmetod är präglad av ärlighet, noggrannhet, förklarande insikter och ett starkt engagemang för att hjälpa författare att nå sin fulla potential. När du överlämnar ditt manus till mig, kan du vara säker på att det kommer att bli föremål för en grundlig granskning.

Jag går igenom ditt manus med noggranna ögon och lämnar tydliga kommentarer direkt i texten som vägledning och referenspunkter för det avslutande utlåtandet. Varje aspekt av ditt arbete, från dialoger och gestaltning till karaktärer och handling, genomgår en ingående analys. Det är min övertygelse att varje element i ditt manus har potential att växa och förbättras.

Efter den noggranna granskningen sammanfattar jag mina observationer och rekommendationer i ett väl genomtänkt utlåtande. Här framhäver jag både ditt manus styrkor och områden som kan behöva utveckling. Mitt mål är att ge dig klar vägledning om hur du kan ta ditt skrivande till nästa nivå.

För mig är ett professionellt bemötande och en lyhörd inställning till dina eventuella frågor och tveksamheter en självklarhet. Jag är här för att stödja dig och inspirera dig i din författarresa. Jag strävar efter att du ska känna dig trygg med mig och mitt arbete och att du ska vara stolt över det du har skapat. Vårt gemensamma mål är att öka dina chanser att bli publicerad och att se dig utvecklas som författare.

Jag brinner verkligen för att hjälpa andra författare med sina texter. Det är en fantastisk känsla att vara en del av författarnas utveckling och se hur deras manus och noveller tar form och förbättras. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dig och hjälpa dig att förverkliga ditt författarskap.

Jag ser fram emot att få jobba med dig!