Kristina Suomela, författare, förläggare och diplomerad manusutvecklande lektör. Bor sedan 2002 i Schweiz, utanför Zürich vid den vackra Zürichsjön.

Jag har skrivit och gett ut en del böcker både på eget förlag och traditionellt. Mer om dem kan ni läsa på min författarsida. Sedan 2015 driver jag förlaget Miramir Förlag som från början bara gav ut fantastik, men nu även drama, feel good och romance.

Jag har sedan några år tillbaka både lektörs- och redaktörsläst har gått Jorun Modéns författarskola (tre nivåer) samt Easy Writes stora romanskola med Frida Skybäck.
I Augusti 2022 är jag färdig diplomerad manusutvecklande lektör genom Ann Ljungbergs utbildning.
Frilansar som lektör för Whip Media och som redaktör för Storify Publishing.

Jag brinner verkligen för att hjälpa andra författare med deras texter! Det är så underbart kul och så spännande att se hur författarna utvecklas med sitt manus eller sin novell.

Som lektör och redaktör är jag ärlig, noggrann, förklarande och engagerad. Jag läser det mesta, men om du skriver poesi, sci-fi eller deckare har jag kollegor att rekommendera som gör det bättre. Feelgood, skräck, fantastik och spänning är personliga favoriter! Men även erotik och romance tar jag gärna emot.

Jag ser fram emot att få jobba med dig!