Att skriva ett manus kan vara både en utmanande och givande process. När det kommer till svårigheter i skrivprocessen finns det några specifika komponenter som många författare kan känna sig utmanade av. För det första kan det vara knepigt att hålla isär olika perspektiv och röster i berättelsen. Att hantera olika karaktärers perspektiv på ett sätt som är engagerande och sammanhängande kan vara en utmaning.

En annan aspekt som många författare stöter på är att fördjupa karaktärerna och gestalta genom att visa snarare än att berätta. Att skapa mångfacetterade och trovärdiga karaktärer är en konstform i sig, och det är ofta här skrivare kan behöva lite vägledning för att verkligen låta sina karaktärer andas och utvecklas organiskt på sidorna.

Om du känner att du behöver stöd och tips inom dessa områden kan våra möten online, ca en timma, vara en givande upplevelse. Vi kan fokusera på de specifika utmaningar och frågor du står inför när det gäller perspektiv, karaktärsutveckling och gestaltning. Målet är att ge dig verktyg och insikter för att stärka ditt manus och göra skrivprocessen mer tillfredsställande och framgångsrik.

Följande teman är bra att ta upp under coachingen, men vill du hellre få respons på en text som du har skrivit, eller vill skriva, går det lika bra. Texten är på max 1 000 ord och bör helst innehålla det vi ska pratat om.

  • Det första kapitlet
  • Gestaltning
  • Karaktärer
  • Dialoger
  • Dramaturgi
  • Miljö och sceneri
  • Perspektiv

Skicka gärna din text senast en vecka innan om vi ska prata om den så jag har tid att noga gå igenom den.

Pris

750 kr/timma. Minimum debitering 30 minuter.

Önskar du manusutveckling eller redaktörsläsning av hela manuset får du 15% rabatt om du anlitat mig för coaching.

Om du är intresserad av att boka dessa möten eller om det är något annat du vill diskutera kring ditt skrivande, låt mig veta så kan vi ordna det.

Om du har frågor är du varmt välkommen att höra av dig till mig via mejl dinmanusutvecklare@gmail.com